Loopbaan coaching

Wanneer kies je voor loopbaan coaching?
Loopbaan coaching is de oplossing als je iets wilt veranderen op professioneel gebied. Als je werk je onvoldoende plezier geeft en meer energie neemt dan oplevert. Als je ‘vastzit’ en eigenlijk iets anders zou willen doen. Of als je je carrière meer richting wilt geven. Het helpt je bij de volgende vragen:
• Wat is mijn droombaan en hoe realiseer ik die?
• Hoe geef ik mijn carrière de gewenste vorm en richting?
• Hoe krijg ik meer professionele uitdaging, afwisseling en verbondenheid?
• Wat zijn mijn kwaliteiten, competenties en ontwikkelingsgebieden?
• Hoe voorkom of verminder ik werkgerelateerde stress en onzekerheid?
• Hoe kan ik mijn netwerk aanleggen, onderhouden, verbeteren en gebruiken?
• Hoe presenteer ik mijzelf tijdens werk of sollicitatie?
• Wat kan ik doen om meer indruk te maken en invloed te hebben?

Wat is loopbaan coaching?
Werk is belangrijk, je investeert er veel tijd in en wil er graag voldoening en plezier uithalen. Toch vinden veel mensen hun werk niet tevredenstellend, wat mentale of lichamelijke klachten kan veroorzaken. Loopbaan coaching is een individueel coachingstraject dat je helpt te onderzoeken welk soort werk en werkomgeving past bij je kwaliteiten en je passies. Om vervolgens een plan te maken en uit te voeren om je wensen waar te maken.

Voor wie is het bedoeld?
Loopbaan coaching is er voor een ieder die behoefte heeft aan een nieuwe impuls in het profesionele leven. Voor wie door teveel keuzes, obstakels en complexe situaties zelf niet verder komt en hierbij een sparringpartner kan gebruiken. Iemand die graag voldoening en ontwikkeling wil in het (werk)leven en misschien grenzen wil verleggen.

Werkwijze
Samen onderzoeken we je wensen, drijfveren, kwaliteiten, passie, ontwikkelingsgebieden, mogelijkheden en de arbeidsmarkt. Hiervoor ga ik in gesprek met je, maken we analyses, geef ik je oefeningen, gebruiken we vragenlijsten en testen. Ook brengen we je belemmeringen in kaart en ondernemen we acties om deze te laten verdwijnen. Als we alle informatie en ook de antwoorden op je coachingsvragen hebben, maken we een concreet plan, waarmee je stap voor stap aan je nieuwe professionele koers vormgeeft.