Referenties

Jos Weesjes, Vice President Global Hotel Marketing Distribution & Relationship Marketing, Intercontinental Hotels Group Wordwide:

“Joke heeft vele personen, waaronder ikzelf, en teams in ons bedrijf succesvol gecoacht op het gebied van hun persoonlijke of professionele ontwikkeling, communicatie en bedrijfsmatige kwesties. Door haar analytische helicopterview en effectieve communicatievaardigheden heeft ze goed inzicht kunnen geven in onderliggende zaken en de weg vooruit. Haar positieve benadering, respect en oprechte interesse hebben mensen geopend voor coaching en verandering. Joke’s coaching capaciteiten hebben overduidelijk geleid tot de ontwikkeling van personeel en vooruitgang in complexe of vastgelopen situaties.”

Bauke Vriesema, Consultant, Voogt Pijl & Partners management consultants:

“Een coach moet de levenservaring hebben om de juiste vragen te stellen en het geduld om echt te luisteren naar de antwoorden. Ik heb Joke ervaren als iemand die beide eigenschappen heeft en zo een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het helder maken van nieuwe richtingen in mijn leven.”

Peter Verhoef, Inkoper, HEMA (voorheen Manager Inkoop, Vriesia):

“Met humor, open blik en praktische instelling heb ik Joke mij zien coachen tijdens het bedenken, maken en uitvoeren van de strategische plannen bij Vriesia, samen met de collega management team leden. Joke is als coach een soort pratende spiegel. Ze voorziet je gedrag van feedback. Op geheel eigen wijze en op een positieve manier stelt ze kritische vragen, die helpen om een optimaal eindresultaat te behalen. Juist het leiden naar het einddoel sprak mij zeer aan in de aanpak van Joke. Zou graag opnieuw met haar samenwerken.”

Joachim Mädlow, Information Designer, Total Identity:

“… Ik voelde mij vastgelopen en niet fit om de markt op te gaan. Uiteindelijk gaf mijn baas mij de mogelijkheid om met Joke te werken. Ik beschik zelf over enig analytisch vermogen – maar door haar pragmatische nuchtere aanpak hielp Joke mij erbij, mijn inzichten op een rij te zetten en er concreet werk van te maken. Het meest belangrijke was dat zij mij het geloof in mijzelf en in mijn mogelijkheden teruggegeven heeft. Zij werkte als een katalysator, die mij in staat stelde om sneller dan verwacht uit eigen kracht een mooie nieuwe baan te vinden.”

Stefan van der Veen, Logistiek Manager divisie Thuisdiensten, Cordaan Thuiszorg Amsterdam:

“Op zowel zakelijk gebied als op het gebied van persoonlijke ontwikkeling heb ik coaching ontvangen van Joke. Joke heeft een bijzonder goed inzicht in de relatie tussen de organisatie en het individu dat binnen de organisatie werkzaam is. Haar vermogen om met een breed scala van mensen samen te werken is bewonderenswaardig. Zowel strategievorming met senior management alsook persoonlijke ontwikkeling van werknemers op de werkvloer gaan haar goed af. De methode die zij toepast is om via doelgericht te luisteren, ruimte te geven aan ideeën en inzicht te verschaffen in achterliggende zaken. Daardoor brengt zij goede structuur aan. Haar houding is daarbij zeer open en respectvol en daardoor boezemt zij snel vertrouwen in. Joke benadert zaken praktisch, maar wel met een achterliggende theorie in het achterhoofd. Zij doet dit op een prettige, humorvolle wijze, waardoor er geen spanning is. Het gevolg is dat je er snel mee aan de slag kunt gaan. Ik werk heel graag samen met Joke en beveel haar bijzonder aan.”

Véronique Van Hoye, Employee Engagement/Internal Communications Manager, Heineken International:

“Joke omarmt de uiterlijke en innerlijke verscheidenheid van mensen. Een verscheidenheid die de wereld kleur geeft, maar waardoor we ook vergeten dat we allemaal deel uitmaken van een grotere eenheid en in conflict komen en blijven steken. Joke als coach is een evenwichtskunstenaar. Ze helpt ze je de balans te hervinden, waardoor je zowel privé als zakelijk steviger en effectiever in het leven staat.”

Felix Janssens, Creative Director, Total Identity:

“De gesprekken met Joke Kok hebben mij geholpen in het doorzien van situationeel leiderschap en het effect daarvan in zeer uiteenlopende dagelijkse situaties. Bewust zijn van mijn eigen positie, die van anderen herkennen waardoor de mogelijkheden ertussen beter benut kunnen worden zodat alle partijen beter gaan begrijpen hoe verder te gaan. De spiegel die Joke voorhoudt was warm, betrokken, kalm en verstandig.”

Dianne Karhof, Stewardess, KLM:

“Joke heeft mij geholpen om een verhoogd inzicht te krijgen in mijn loopbaan situatie en gedrag door samen met mij zaken te onderzoeken en structureren. De sfeer was prettig en ik voelde me op mijn gemak. Joke hield mij een spiegel voor en dan zie je toch soms andere dingen. Ze was stimulerend en soms confronterend en dit was goed. Ik sta nu bewuster in mijn functioneren en we hebben een goed plan van aanpak vormgegeven en ingezet voor mijn toekomstige professionele ontwikkeling. De samenwerking met Joke was tot mijn volle tevredenheid en ik zou haar als coach zeker aanraden.”

Jos Weesjes, Vice President Global Hotel Marketing Distribution & Relationship Marketing, Intercontinental Hotels Group Wordwide:

“Joke heeft enorm bijgedragen aan de groei van ons Europese multi-talig customer service/sales center in Amsterdam, van een personeelsbestand van onder 100 personen tot ons huidige aantal van 400 personen. Zij heeft in diverse operationele kerngebieden van het center gewerkt en haar laatste positie was die van Regional Training and Development Manager EMEA. In deze rol heeft Joke de management ontwikkelling en training strategieën herzien en geïmplementeerd, alsmede geassisteerd met organisatorische veranderingsprocessen voor de Europese regio. Joke is een zeer waardevolle en vertrouwde hulpbron geweest voor me en heeft altijd actief bijgedragen aan de oplossing van algemene bedrijfsmatige kwesties als lid van zowel het management team van het center als, later, het EMEA regionale team. Haar pragmatische benadering, gevoel voor humor en haar vermogen om zich te engageren bij bedrijfsmatige processen en management kwesties zullen bijzonder gemist worden.”

Jacob Kamphuis, Directeur Personeel & Organisatie, Waterlandziekenhuis Purmerend, m.b.t. recruitment/talentenbank:

“… werkzaamheden werden naar volle tevredenheid verricht. Zowel klanten als leidinggevenden spraken hun tevredenheid uit. Mevrouw Kok was in staat om goede contacten te leggen op alle niveaus.”